Monday, 30 January 2012

Perempuan Tak Pandai Masak Tak Boleh Buat Bini ahh

Assalamualaikum , Lama aeh tak update blog rindu oii . Rindu aku dak ? Alelew cakap jela rindu . Malu apa nyah oi .. Rindu kan kan . HAHA . K berangan jea semua tu . Sapa la nak rindu aku ni kannn :( hmm .. Woi tak sedih pun . Haaaa k  sudah lari tajuk  . 

HOBI BARU PADA MASA LAPANG ???

Hari hari aku kena tinggal sesorang dekat rumah . Ayah mama along kerja .. Adik adik aku sekolah . Hmm tau dah dok rumah tak dak la seronok mana pun .  Bosan oih ! Ada sapa nak ambil aku bawa jalan jalan sila angkat tangan . 0ih pakat angkat tangan ! Aku nak boyfriend hensem | girlfriend lawa jea jalan dengan aku . Eh eh aku tipu jea ahh . K sudah laa banyak berangan aku ni kann . 

Cerita luar tajuk ah aku ni . Errr - K hobi baru sekarang ni - MASAK - hari hari aku kena masak , tu pun kalau cukup bahan la .. Aku sendiri k yang nak masak . Mama pun tak dak nak bising suruh aku belajar masak . Ni pun sebab aku teringin nak belajar masak and the other reason bambam aku suruh belajar masak . Hahh tak boleh buat bini oi tak pandai masak ! k baik k baik 

Harini aku masak IKAN MASAK HITAM | SAYUR CINTA SAYANG | TELUR GORENG DAUN BAWANG .. Tiga jenis pun dah cukup . Buat apa masak banyak banyak membazir . Hoih sedap okay . Nak rasa ? Mai rumah laa . Sekali rasa singgit . haha . ahh tipu jea  . 


Jeng jeng jeng ... hasil masakan untuk harini 

IKAN MASAK HITAM


SAYUR CINTA SAYANG


TELUR GORENG  DAUN BAWANG


Tediaa pakat terliur dah . hihi . Jadikan aku masak .. Nak rasa sedap ke tak jemput mai rumah naa . hehew - Esok kita masak yang lain pulak k :) Wassalam 











2 comments:

  1. hi.. kak lily datang sini follow awak :)
    jemput singgah ye :)

    ReplyDelete